جو و ذرت پرک

پرک کردن غلات 
در این روش دانه به مدت 20 تا 30 دقیقه قبل از غلطک خوردن در معرض بخار قرار گرفته و رطوبت آن به 18 تا 20 درصد می رسد و موجب نرم شدن بدون تغییر قابل ملاحظه در گرانول های نشاسته می شود. در واقع به این روش دانه های غلات توسط بخار داغ پخته شده سپس از میان غلطک ها عبور کرده و خشک می شوند؛ به این ترتیب دانه‌های ذرت به صورت پولک هایی پهن و نازک درامده که در مقایسه با دانه اولیه از نظر دام مطلوبتر بوده و قابلیت هضم آن بیشتر است. همچنین مقدار کمتری ذرات خرد و ریز می شوند و بافت فیزیکی خوراک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد؛ به طور مثال تبدیل دانه ذرت به پولکی سبب افزایش نسبت اسید پروپیونیک به دیگر اسیدهای چرب فرار در شکمبه شده و قابلیت هضم نشاسته نیز در این روش 95% افزایش می یابد. 
مراحل پولکی کردن با بخار گرم و مرطوب : Steam Flake
پولکی کردن با بخار گرم از سه مرحله :
کاندیشن کردن (Conditioning)
پولک کردن (Flaking)
وخشک و خنک کردن (Drying& Cooling) 
 تشکیل می شود.
مزایای استفاده از فراورده های پولک شده با بخار گرم و مرطوب 
افزایش تولید شیر دردام؛
افزایش و بهبود پارامترهای مربوط به شیر ازجمله پروتئین ، لاکتوز و مواد جامد بدون چربی (SNF) در شیر به دلیل افزایش مقدار گلوکز ورودی به غده پستان و تامین انرژی کافی برای بافتهای پستانی و شرایط بدنی بهتر؛ 
افزایش انرژی خالص شیر دهی (NEL) و انرژی قابل متابولیسم (ME) برای غلات بهبود شاخص ماربلینگ (چربی داخل عضلانی ) در دام های پرواری که از جمله عوامل مهم خوش طعمی و لذیذی گوشت می باشد و در درجه بندی گوشت از این فاکتور استفاده می شود.
 

مقایسه انرژی محاسبه شده غلات در غلتک زدن خشک و پولک کردن با بخار گرم
روش فراوری جو  ذرت
دانه کامل 2/89 3/15 
غلتک زدن خشک 3/25  3/21
پولک کردن با بخار گرم 3/59  3/71
آنالیز تقریبی ذرت پولک شده با بخار گرم و مرطوب
ماده خشک 82-84%
پروتئین خام 8/7-9%
گلوکز قابل دسترس 56-58%
نشاسته تقریبی 72%
نشاسته ژلاتینه شده 56-59%